כוסמין ועדשים שחורות סלט 398x265

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 

סלט שהוא ארוחה. חלבון מלא. את הקינואה אפשר להחליף בחיטת כוסמין. .

 המצרכים:

 

2 כוסות עדשים שחורות

2 כוסות קינואה לבנה

2 ראשי ברוקולי, מופרד לפרחים קטנים

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות

1 תפוח עץ חמוץ, חתוך לקוביות קטנות

3 פרוסות מלימון משומר, חתוך דק

1 חופן עלי נענע, קצוצים

1 חופן כוסברה, קצוצה

3 כוסות עלי ארוגולה, חתוכים גס

1 כוס אגוזי מלך, שבורים לחתיכות גסות

2 כפות סירופ מייפל אמיתי

רוטב:

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

1 כף סירופ מייפל

מבשלים את העדשים השחורות בסיר עם הרבה מים, מביאים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים כ 15-20 דקות. בודקים שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.

בסיר נפרד מבשלים את הקינואה. שמים את הקינואה עם 4 כוסות מים בסיר, מביאים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים כ 20 דקות.

מאדים את פרחי הברוקולי כדקה.

מערבבים את חומרי הרוטב.

מחממים מחבת וקולים את אגוזי המלך כ 20 שניות, מוסיפים את 2 כפות סירופ המייפל וממשיכים לקלות עוד 20 שניות. מסירים מהאש.

בקערת סלט, מערבבים את העדשים, הקינואה, פרחי הברוקולי, פלפל אדום, תפוח עץ, לימון, נענע, פטרוזיליה וארוגולה. מפזרים מעל את אגוזי המלך, מערבבים עם הרוטב.

ענתה בניית אתרים