אטריות שעועית וטופו 398x265

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

נראה מסובך? ממש קלי קלות סלט חריף, אל תוותרו על הרבה צ'ילי ,וקייצי.

 המצרכים:

200 גרם אטריות שעועית, מושרות במים ל 5 דקות

3 שיני שום

1-2 צ'ילי אדום, חתוך (תלוי במידת החריפות הרצויה)

2 כפות סוכר קנים

3 כפות סויה

3 כפות שמן שומשום

6 כפות מיץ לימון

3 כפות שמן זית

200 גרם טופו, חתוךלקוביות בגודל ביס קטן

3 מלפפונים ירוקים, חתוכים גס

12 עגבניות שרי, חצויות

1/2 פפאיה, חתוכה לרצועות

1 כוס כוסברה, חתוכה גס

1/4 כוס נענע, קצוצה דק

1/4 כוס בזיליקום, קצוץ דק

1/2 כוס אגוזי קשיו, קלויים מעט על מחבת

במעבד מזון (או מכתש ועלי), כותשים את שיני השום, הצ'ילי, סוכר, סויה, שמן שומשום ומיץ הלימון.

מחממים ווק, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים לכמה שניות את קוביות הטופו. מוסיפים את הרוטב שכתשנו במעבד המזון ומקפיצים כ 3 דקות.

מסננים את אטריות השעועית, מעבירים לקערה ומוסיפים את הטופו עם כל הרוטב,המלפפונים, את עגבניות השרי, הפפאיה, כוסברה, נענע, בזיליקום ואגוזי קשיו ומערבבים.

אוכלים בטמפרטורת חדר או קר. 

צילום: קלי בן ציון

 

ענתה בניית אתרים