אןרז אדום ושעועית סלט 265x398

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 

סלט שאפשר לאכול חם או קר, לקחתלעבודה או לאירוח. חלסון מלא בסלט אחד.

 המצרכים:

 

לאורז:

2 כוסות אורז אדום

3 כוסות מים

1 כוס חלב קוקוס

1 כפית מלח

1 כף שמן זית

1 כף שמן שומשום

1 כפית חומץ אורז

1 כפית שמן צ'ילי

2 כוסות שעועית אדומה מבושלת

לירקות:

2 קישואים, חתוכים לקוביות בגודל ביס

1 גזר, חתוך לקוביות בגודל ביס

1 כוס פרחי כרובית

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

1 כפית ג'ינג'ר מגורר

3 כפות עשבי תיבול טריים מעורבבים (תימין, רוזמרין, מרווה)

מעט מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

6 כוסות תרד טרי, קצוץ

1 צרור עלי כוסברה, קצוצים

מביאים לרתיחה את האורז האדום, המלח, חלב הקוקוס והמים, מחלישים את האש ומבשלים כ 40 דקות, עד שהאורז מוכן. מערבבים עם שמן הזית, שמן השומשום, חומץ אורז ושמן צ'ילי.

בתבנית אפיה, מערבבים את הקישואים, גזרים וכרובית עם שמן הזית, השום הכתוש, הג'ינג'ר, עשבי התיבול, מלח ופלפל. אופים בחום של 200 מעלות כ 25 דקות, או עד שהירקות פריכים.

מערבבים את האורז, השעועית האדומה, הירקות האפויים, התרד הטרי והכוסברה.

טועמים ומתקנים תיבול.

ענתה בניית אתרים