סלט קינואה וקייל 1024x683 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

כשהחיים מזמנים לכם קייל, השתמשו בו כמה שיותר.

המצרכים:

 

כשהחיים מזמנים לכם קייל (KALE), הכינו מהם כמה שיותר מאכלים. זה סלט שהוא ארוחה, מעט עבודה, המון טעם עדין ומעולה לקחת אתכם לעבודה.

אז יאללה לעבודה.

1 כוס קינואה לבנה

1 כוס קינואה אדומה

4 כוסות מים

צרור עלי קייל (בערך 12 עלים)

1/4 כוס שבבי קוקוס

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן זית

1 כף שמן שומשום

2 גזרים, מגוררים גס

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

מכינים את הקינואה: מביאים לרתיחה את הקינואה והמים, מנמיכים את האש ומבשלים כ 15 דקות, עד שהקינואה מוכנה.

מחממים תנור ל 180 מעלות, מניחים את עלי העייל בתבנית, מערבבים עם רוטב הסויה, שמן הזית ושמן השומשום ושבבי הקוקוס. אופים כ 15 דקות, עד שהקייל נהיה פריך מעט אך לא שרוף.

חותכים את הקייל לחתיכות בגודל ביס.

מערבבים בקערה את הקינואה, הקייל החתוך, גזרים וחומוסים. מתקנים תיבול אם צריך (אולי להוסיף מעט רוטב סויה) .

 

ענתה בניית אתרים