פסטה קייל אספרגוס וערק

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

זו פסטה שנוצרה בזכות ערב רווי ערק.

ההכנה שלה לוקחת כמה דקות בלבד והתוצאה מנחמת ומעוררת בו זמנית.

אני השתמשתי בפלפל צ'ילי אדום טרי שלם. אם אתם מהצד החיוור של הגלובוס, מוזמנים להוריד את כמות החריף. 

המצרכים:

 

500 גרם פסטה מקמח מלא, מבושלת

4 כפות שמן זית ועוד 2 כפות לפי הצורך

1 בצל, קצוץ דק

5 שיני שום, פרוסות. (אפשר שום טרי, בעונה)

1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק, עם הגרעינים

1 שומר,חתוך דק

צרור עלי קייל (בערך 12 עלים), חתוכים דק

12 גבעולי אספרגוס, ללא הקצוות הקשים, חתוכים לשלושה חלקים (לגודל ביס)

1/4 כרוב סגול,פרוס דק (בערך 2 כוסות)

1 כפית מלח או לפי הטעם

1/2 כוס ערק

גרידת לימון מלימון אחד

מחממים ווק על אש גבוהה, מוסיפים את שמן הזית והבצל ומטגנים כשתי דקות.מוסיפים את השום והצ'ילי ל 30 שניות. מוסיפים את השומר, הקייל האספרגוס ,הכרוב האדום ומלח ומקפיצים כדקה.

מוסיפים את הערק ומערבבים עם הירקות. הערק יתנדף לאחר כדקה. מגררים קליפת לימון מעל הירקות,

מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים הכל ומוסיפים שמן זית לפי הצורך.

ענתה בניית אתרים