שלוש שעועיות 2 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 

סן פרנסיסקו, מעדנייה קטנה, במעלה הרחוב (אין הרבה רחובות בעיר הזאת שהם לא במעלה), ממש קרוב לבית הספר בו למדתי רפואה סינית. קליינ'ס שמה. ובמעדנייה הקטנה הזאת נמכר לחם המחמצת הטעים ביותר בעולם, וגם סלט שלוש השעועיות. מיכל, אני והאוכל שחיכינו לו כל השיעור. כאן בגירסה שלי, בתוספת בורגול. סלט שהוא ארוחה. 

 

המצרכים:

 

2 כוסות שעועית לבנה מבושלת

2 כוסות שעועית אדומה מבושלת

2 כוסות שעועית שחורה מבושלת

2 כוסות בורגול

2 גבעולי סלרי, קצוצים דק

2 כוסות שעועית ירוקה,חתוכה לחתיכות בגודל ביס. 

10 עגבניות שרי, חצויות

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (או בזיליקום או נענע. או גם וגם)

1/4 פלפל אדום חריף, קצוץ דק (לא הכרחי)

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

מלח ופלפל

משרים את הבורגול בהרבה מיחם רותחים, לחצי שעה. מסננים .

בסיר עם מים רותחים, מבשלים את השעועית הירוקה כדקה, ומסננים.

בקערה גדולה, מערבבים את שלוש סוגי השעועיות, הבורגול המסונן ממים, סלרי, שעועית מאודה, עגבניות שרי, פטרוזיליה ופלפל חריף (אם משתמשים).

מתבלים בשמן זית ומיץ לימון, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול (אולי עוד שמן זית ומיץ לימון. הסלט צריך להיות חמצמץ ולעדן את טעם השעועיות) 

רצוי להכין את הסלט עם הרוטב ולאכול רק אחרי כמה שעות. הטעמים מתמזגים, שווה לחכות.

ענתה בניית אתרים