סלט סלרי 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 .

המצרכים:

 

4 שיני שום פרוסות
1 בצל גדול, קצוץ
3 כפות שמן זית
2 כוס דוחן
7 גבעולי סלרי, קצוצים גס
4 גזרים קצוצים גס
4 כוסות עגבניות מרוסקות
2 כוס מים
1 כף בזיליקום יבש או אורגנו
מעט מלח
1 כוס אגוזי מלך שבורים לחתיכות

 

אופן ההכנה:

לחמם בסיר שמן זית. להוסיף בצל לדקה ולטגן. להוסיף שום ל 30 שניות. להוסיף דוחן לערבב עד שהדוחן מכוסה בשמן.
להוסיף סלרי וגזר לדקה.
להוסיף עגבניות, מים ,בזיליקום ומלח להרתיח, להנמיך אש ולבשל עד שהנוזלים נספגים. כ 30 דקות.

להעביר את התבשיל לתבנית משומנת קלות ולפזר מעל אגוזי מלך. לאפות ב 200 מעלות כ 30 דקות (עד הזהבה)

 

ענתה בניית אתרים