עדשים וקישואים הודי 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

לא להיבהל מהרשימה הארוכה של המצרכים. פחות או יותר שמים הכל במחבת ומחכים. תבשיל עדשים בניחוח הודי. הודו אצלכם במטבח

.

המצרכים:

 

1 כוס עדשים ירוקות

1 כף שמן זרעי ענבים (או שמן קוקוס)

1/2 בצל, קצוץ דק

3 שיני שום, אפשר שום ירוק

1 כפית גרגירי חרדל יבש

1 כפית זרעי שומר

1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס

1 ס"מ ג'ינג'ר מגורר

200 גרם עגבניות חתוכות עם המיץ (אפשר מקופסת שימורים)

1 כף רסק עגבניות

1-2 כוסות מים

1 כף אגבה (או דבש, או סוכר)

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כוס חלב קוקוס (או חלב שקדים)

2 זוקיני (או קישואים) , חתוכים לקוביות בגודל ביס

8 עלי קייל, קצוץ

3 כפות שקדים קצוצים (לא הכרחי, אבל למה לא?)

בסיר קטן, מבשלים את העדשים בהרבה מים עד לדרגת אל דנטה. מסננים את המים ושומרים את העדשים.

במחבת רחבה ועמוקה, מחממים שמן זרעי ענבים, מוסיפים את הבצל ומזהיבים. מוסיפים את השום, גרגירי חרדל, זרעיי שומר, צ'ילי וג'ינג'ר ומטגנים ל 30 שניות בלבד. מוסיפים את העגבניות עם המיץ ואת רסק העגבניות, מוסיפים מים, אגבה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מוסיפים את העדשים ומבשלים כ 5 דקות.

מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים היטב.

מוסיפים את הזוקיני והקייל ומבשלים כ 5 דקות נוספות.

מפזרים שקדים מעל ומגישים עם אורז בסמטי.

 

ענתה בניית אתרים