מאת: זהר לוסטיגר-בשן

את הקרדיט למאפה הדוחן הזה אני נותנת לסטודנטים שלי לרפואה סינית, קורס תזונה. החצי הראשון של השיעור היה עיוני, ובחצי השני הטלתי משימות על כל קבוצה, על פי הנושא הנלמד. המשימות היו לכתוב מתכונים ולבשל אוכל המתאים לחומר הנלמד. המאפה הזה היה אחד מהם.

המצרכים:

 

4 שיני שום פרוסות
1 בצל גדול, קצוץ
3 כפות שמן זית
2 כוס דוחן
7 גבעולי סלרי, קצוצים גס
4 גזרים קצוצים גס
4 כוסות עגבניות מרוסקות
2 כוס מים
1 כף בזיליקום יבש או אורגנו
מעט מלח
1 כוס אגוזי מלך שבורים לחתיכות

 

אופן ההכנה:

לחמם בסיר שמן זית. להוסיף בצל לדקה ולטגן. להוסיף שום ל 30 שניות. להוסיף דוחן לערבב עד שהדוחן מכוסה בשמן.
להוסיף סלרי וגזר לדקה.
להוסיף עגבניות, מים ,בזיליקום ומלח להרתיח, להנמיך אש ולבשל עד שהנוזלים נספגים. כ 30 דקות.

להעביר את התבשיל לתבנית משומנת קלות ולפזר מעל אגוזי מלך. לאפות ב 200 מעלות כ 30 דקות (עד הזהבה)

 

ענתה בניית אתרים