סלט כרוב אדום גזר 1 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 

ארבעה צבעים בסלט אחד. ורוטב הכי פשוט שיש. אפשר להכין כמות גדולה מהרוטב, לשמור בצנצנת במקרר ולהשתמש כרוטב לסלטים. מעולה גם עם סלט חסה. 

.

המצרכים:

 

1/2 כרוב אדום, פרוס דק

6 גבעולי סלרי, חתוכים גס

2 גזרים, קצוצים דק

2 כוסות נבטוטים

1 חבילה, כ 2 כוסות, נבטי חמניה

1 צנון, קצוץ דק

1 צרור כוסברה, חתוך גס

1 כוס חמוציות

1 כוס גרעיני חמניה

רוטב:

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

2 כפות ריבה

מערבבים את כל הירקות בקערה. חיתוך הירקות יכול להשתנות מפעם לפעם, וכך כאילו שיש לכם סלטים שונים. אפשר לפרוס את הירקות לגפרורים, או לגרר גס על פומפיה. מרקמים שונים, יתנו טעם שונה בכל פעם.

להכנת הרוטב: מכניסים את שמן הזית, מיץ הלימון והריבה לבלנדר ומערבבים כמה שניות. השימוש בבלנדר חשוב בשביל מרקם הרוטב.

מערבבים את הירקות עם הרוטב ומגישים.

ענתה בניית אתרים