טריו חצילים קישואים ועגבניות 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

זאת היתה הברקה של ארוחת צהריים,לקחת מה שיש מהמשלוח האורגני, קצת דימיון ותושיה, שעה עד שהארוחה על השולחן.

שכבת חצילים ומעליה טחינה גולמית, שכבת קישואים ומעליה פסטו פטרוזיליה, שכבת אורז מלא ומעליו ממרח פלפלים קלויים (שהכינותי מראש , אפשר גם קנוי) ועגבניות שרי. הכל לתנור. עד שזה מוכן, נשאר זמן להכין סלט ובעיקר לשטוף כלים.

.

המצרכים:

 

1 כף שמן זית, לשימון התבנית

1 חציל, פרוס לפרוסות דקות, לאורך

6 כפות טחינה גולמית, רצוי משומשום מלא

2-3 קישואים או זוקיני, פרוסים לפרוסות דקות, לאורך

8 כפות פסטו פטרוזיליה (מתכון בהמשך)

6 כוסות אורז מלא, מבושל

6 כפות ממרח פלפלים קלויים

20 עגבניות שרי, חצויות

פסטו פטרוזיליה:

1 צרור פטרוזיליה

1 כוס אגוזי מלך

3 שיני שום

2 כוסות שמן זית (פחות או יותר)

טוחנים הכל בבלנדר. זהו!

מחממים תנור ל 180 מעלות. משמנים תבנית.

שמים שכבה אחת של חצילים, ומעליה מורחים טחינה גולמית.

מעל, שמים שכבה של קישואים ומעליהם מורחים פסטו.

שכבת ביניים של אורז מלא, ומעליו ממרח פלפלים.

ושכבה עליונה של עגבניות שרי.

מכניסים לתנור ואופים כ 40 דקות.

 

ענתה בניית אתרים