טריקולור של אהבה 398x265

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 

אז איפה אתם בפסח? רוצים להפתיע את האורחים? מצורפים שלושה מתכונים קלים, מרהיבים שישאירו אתכם אלילי המטבח לפחות עד החג הבא.

 מצרכים:ו

אספרגוס עם שום, מירין וקליפת לימון

במתכון הזה האספרגוס עובר בישול קצר, שמותיר את צ בעו הירוק-בוהקיש הקפיד לא להאריך בבישול, כדי לשמור על הפריכות. מירין, יין אורז יפני מתקתק, מוסיף טעם עדין לכל ירק וכדאי שיהיה במטבח.

1  כף שמן זית

2  שיני שום, פרוסות

2  בצלי שאלוט קצוצים  או בצל קטן

2 כפות מירין

מעט מלח

קליפהמגוררתמ-1 לימון

10 גבעולי אספרגוס חתוכים ל-3-2 קטעים

מחממים את השמן במחבת רחבה או בסיר רחב. מוסיפים את השום, בצלי השאלוט, המירין, מלח ואת קליפת הלימון. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

מוסיפים את האספרגוס ומבשלים 3 דקות.

מעבירים לקערת הגשהו יוצקים למעלה את הרוטב שנוצר במחבת.

 

אורז אוצרות, עם אגוזים וירקות

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

6 שיני שום, פרוסות

1 כוס (כ-100 גרם) פטריות חתוכות

1 קישוא חתוך לקוביות

1 פלפל אדום חתוך לקוביות

1 כוס גרגרי אפונה קפואה

2 כוסות אורז מלא

1/2 כוס אורז בר שחור

½5 כוסות ציר ירקות

2 כפיות רוטב סויה

קליפה מגוררת ומיץ מ-1 לימון

מלח ופלפל

1/2 כוס גרעיני חמניות

1/2 כוס צנוברים

1/2 כוס אגוזי קשיו

להגשה:

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

מחממים את השמן בסיר רחב, מטגנים בו את כל הירקות עד שהם מתרככים קלות. מוסיפים את האורז המלא ואורז הבר ומערבבים כדקה.

מוסיפים את הציר ירקות,  , רוטב הסויה, הקליפהו מיץה לימון, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות.

מוסיפים את הגרעינים, הצנובר והאגוזים ומערבבים. זורים את הפטרוזיליה ומגישים מיד.

טריקולור של אהבה

קינוח של אהבה לכבוד הולנטיינס דיי. טבעי וטבעוני. השוקולד משתלב בטבעיות עם התותים, מזכיר לי תמיד את השוקולד במילוי תות שאהבתי, פעם, לפני הרבה שנים. והחלבה, המשובחת בלבד, מתאזנת היטב עם כל הטעמים. והמתכון פשוט פשוט ולא מסובך. בדיוק כמו אהבה בתפיסה שלי.

שכבת שוקולד:

100 גרם שוקולד 70%

1כוס חלב קוקוס

שכבת חלבה:

100 גרם חלבה פיסטוק משובחת, מפוררת.

שכבת תות:

כ 20 תותים

לעבודה:

שכבת השוקולד:

מרתיחים חלב קוקוס בסיר קטן, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד, חתוך לקוביות. מערבבים עד שהשוקולד נמס ומצננים. השוקולד צריך להיות קר כדי שיוכל להחזיק את החלבה והתותים.

לשכבת החלבה:

נו באמת, כבר פוררתם אותה. זהו.

שכבת התות:

בבלנדר, מרסקים את התותים למחית חלקה.

הרכבת המנה:

בכוס יין, ממלאים שליש מכמות הכוס, בגנאש השוקולד. מוסיפים שליש מכמות הכוס בחלבה מפוררת, ומעל שופכים את קרם התותים.

ענתה בניית אתרים