פשטידת מנגולד 1 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן 

 

 

הפשטידה הזאת נולדה תוך כדי תנוחה בלתי אפשרית בפילאטיס. הילה קוראת לה פשטידת סידן. כשהילה היא המורה שלך לפילאטיס, את לא מתווכחת.

וכשהיא מביאה לך מנגולד טרי מהגינה שלה, את אומרת תודה וניגשת לעבודה. 

 

3 כפות שמן זית

2 כרישה, פרוסות לחצאי עיגול

1 בצל קטן, פרוס לחצאי עיגול

3 שיני שום, פרוסות

20 עלי מנגולד, חתוכים גס

3 כוסות ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים

1 זוקיני (או קישוא) חתוך לקוביות

1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר

פלפל שחור גרוס טרי, בנדיבות

1 כפית מלח

1 כוס גרעיני חמניה

200 גרם טופו

3 כפות טחינה גולמית משומשום מלא

6 כפות מים

1 כף חרדל דיז'ון

2 כפות רוטב סויה

2 כוסות פטרוזיליה

מחממים מחבת רחבה, מוסיפים שמן זית ומטגנים על אש בינונית, את הכרישה והבצל. מוסיפים שום, מנגולד, זוקיני וברוקולי, מתבלים באגוז מוסקט, פלפל שחור ומלח, וממשיכים בטיגון/אידוי כ 4 דקות.

בנתיים, בבלנדר או מעבד מזון, טוחנים את הטופו, טחינה, מים, חרדל, סויה ופטרוזיליה, עד לקבלת קרם די סמיך.

בקערה רחבה, מערבבים את תערובת המנגולד עם תערובת הטופו טחינה, מוסיפים גרעיני חמניה.

מעבירים לתבנית שטוחה ואופים כחצי שעה ב 170 מעלות.

ענתה בניית אתרים