מאת: זהר לוסטיגר-בשן

לא צריך לחשוש מסלק וגם לא להתפתות לרכוש את הסלק המבושל. אין כמו סלק שנאפה בתנור עד להתרככות. הקילוף לאחר האפייה פשוט, יש להיזהר רק מפני הכתמה. והשילוב שלהלן הוא מתכון הסלק האולטימטיבי, לדעתי. וכן, יש כאן כוסברה. בבקשה אל תחליפו אותה בפטרוזיליה. GIVE CUSBARA A CHANCE

המצרכים:

2 סלקים
1 כף שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
100 גרם גבינת עזים רכה
1 כוס כוסברה, חתוכה
½ כוס אגוזי מלך
2 כפות סירופ מייפל איכותי

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל 200 מעלות. לאפות את הסלק כ 40 דקות . עד שסכין ננעצת בו בקלות
לקרר מעט, לקלף את הסלק ולחתוך לקוביות בגודל ביס.
להניח בקערה ולשפוך מעל את שמן הזית והבלסמי ולערבב
במחבת, לשים את אגוזי המלך (אפשר לשבור אותם לחתיכות בינוניות) ולשפוך מעל את המייפל. לקרמל כ 3 דקות על אש בינונית.
לקערה עם הסלק, להוסיף גבינת עזים מפוררת, כוסברה ואגוזי מלך ולערבב בעדינות.

גיוון: להוסיף לסלט עלי בייבי או ארוגולה

 

ענתה בניית אתרים