שעועית אפויה בוסטון סטייל 265x398

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

יש לי חולשה לשעועית אפויה ברוטב עגבניות,קצת חריף, קצת מתוק.

כשאנחנו בטיולים ארוכים, כאלה שאנחנו מבשלים לעצמנו את הארוחות, אני ניגשת לסופר הקרוב מצטיידת בקופסאות שימורים של השעועית הזאת ומחייכת. 

.

 המצרכים:

שעועית אפויה סטייל בוסטון

יש לי חולשה לשעועית אפויה ברוטב עגבניות,קצת חריף, קצת מתוק.

כשאנחנו בטיולים ארוכים, כאלה שאנחנו מבשלים לעצמנו את הארוחות, אני ניגשת לסופר הקרוב מצטיידת בקופסאות שימורים של השעועית הזאת ומחייכת.

מפה לשם ואחרי שנים, הצלחתי להפצח את המתכון לשעועית האפויה הזאת בגרסתה הבריאה וההו כה מוצלחת.

500 גרם שעועית לבנה, מושרית ל 12 שעות בהרבה מים

2 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ

3 גזר, חתוכים לקוביות קטנות

2 פלפל אדום, חתוכים לקוביות קטנות

4 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות קטנות

6 שיני שום, קצוצות

1 ק"ג עגבניות מרוסקות (רצוי אורגניות בבקבוק זכוכית)

1-1/2 כוס מולאסה או מייפל (לפי הטעם)

 

4 כפות חרדל דיז'ון

4 כפות חומץ תפוחים

2-4 כפות רוטב פלפלים חריפים (אריסה או כל רוטב העשוי מפלפלים חריפים)

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף כמון

1 כף מלח

פלפל שחור גרוס טרי

מסננים את השעועית, ומבשלים בסיר עם הרבה מים עד לריכוך השעועית. אני משתמשת בסיר לחץ וכך חוסכת הרבה זמן. מסננים את השעועית.

בסיר, מטגנים בשמן זית את הבצל, גזר, פלפל אדום וסלרי, כ 5 דקות עד להזהבת הבצל.

מוסיפים את השום, רוטב עגבניות, מולאסה (או מייפל),  חרדל,חומץ תפוחים,ממרח פלפלים חריפים, פפריקה,כמון, מלח ופלפל ומבשלים כ 5 דקות.

מחממים תנור ל 180 מעלות, מעבירים את השעועית והרוטב לתבנית חסינת חום, מכסים ואופים כשעה. מורידים את הכיסוי ואופים עוד כ 20 דקות עד להשחמה קלה.

מגישים עם אורז.

 

 

ענתה בניית אתרים