מרק עדשים אדומות 265x398

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 

חורף וקר, טוב נו, חורף ישראלי וקריר, ועדיין הכי מתאים עכשיו מרק עדשים ובטח אם לוקח רק כמה דקות להכין אותו.

:

מרק עדשים אדומות

2 כפות שמן זית

1 בצל, קצוץ

3 שיני שום, קצוצות

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ

1 כפית תבלין קארי

1 כפית כורכום

1 כף זרעי כוסברה כתושים

3 עגבניות, קצוצות (אפשר גם מקופסת שימורים, כ 3 כוסות)

4 כוסות עדשים אדומות ( כ 400 גרם)

1.5ליטר מים ( או לפי מידת הסמיכות הרצויה)

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס טרי

להגשה: מיץ לימון סחוט טרי

מחממים סיר עם שמן זית, מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים את השום והג'ינג'ר ל 30 שניות.

מוסיפים את הקארי,כורכום, זרעי כוסברה כתושים, עגבניות ועדשים ומערבבים.

מיד מוסיפים את המים, מלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ 25 דקות, עד להתרככות העדשים.

מגישים בקערות מרק ומזליפים ככף מיץ לימון בכל קערה. 

 

ענתה בניית אתרים