סלט ליונית המושבניקית 265x398

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

יונית ביקשה שאפתח עבורה סלט עם זכרונות ילדות של פקאנים ותפוזים. מפה לשם יצא סלט שהוא ארוחה שלמה.

.

 המצרכים:

יונית ביקשה שאפתח עבורה סלט עם זכרונות ילדות של פקאנים ותפוזים. מפה לשם יצא סלט שהוא ארוחה שלמה.

1 כוס קינואה

1 כוס גרגירי חומוס, מבושלים

2 כפות סומאק

1 שומר, חתוךלקוביות קטנות

1 גרידת תפוז מתפוז אחד

1 תפוז, חתוך לקוביות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות

1/2 פלפל אדום חריף, קצוץ דק

2 כפות לימון כבוש, קצוץ דק

צרור עלים ירוקים (חסה, חסה מרירה, ארוגולה), חתוכים גס

צרור פטרוזיליה,קצוצה

1 כוס פקאנים

1 כף מייפל

לרוטב:

1 כף שמן זית

2 כפות מיץ לימון

2 כפות מיץ תפוזים

בסיר קטן מבשלים קינואה עם 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ 20 דקות.

מחממים מחבת לחום גבוה, מוסיפים את הפקאנים לדקה או שתיים, עד שריח אגוזי מתפשט באויר (לא להתבלבל עם ריח שרוף..). מכבים את האש ושופכים מייפל מעל האגוזים. מערבבים מעט כך שכל האגוזים מתכסים במייפל.

מערבבים את החומוסים עם הסומאק.

מערבבים את כל מרכיבי הסלט,

בצנצנת קטנה, מערבבים את חומרי הרוטב.

שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

 

 

ענתה בניית אתרים