פסטה רוטב עגבניות צלויות 265x398

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 

פסטה עם רוטב כאילו בסיסי,"רוטב עגבניות", אבל הכי טרי ורענן, ונראה לי שזו היתה כוונת המשורר כשהתכוון ל"פסטה ברוטב עגבניות".

לפחות המשורר שבראש שלי. 

 י.

 המצרכים:

500 גרם פסטה מקמח מלא, או קמח כוסמין. כל סוג של פסטה יעבוד כאן טוב.

500 גרם עגבניות שרי,מחולק לשתי חבילות של 250 גרם כל אחת

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח גס

פלפל שחור גרוס

1 כפית סוכר קנים

8 עגבניות בינוניות

3 שיני שום

חופן בזיליקום טרי

1/2 כפית מלח

מיץ מחצי לימון

1/2 כפית סוכר קנים

1/2 פלפל אדום חריף (או לפי הטעם)

1/2 כוס צנוברים

1/2 פלפל אדום או ירוק חריף, קצוץ לעיגולים דקיקים

מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה.

מחממים תנור ל 200 מעלות, חוצים 250 גרם עגבניות שרי לחצי, מערבבים עם שמן זית, מלח גס, פלפל שחור וסוכר קנים. מנחים בתבנית אפיה וצולים כ 15 דקות.

במעבד מזון או בלנדר, מרסקים את העגבניות, שום,בזיליקום, מלח,לימון, סוכר קנים ופלפל חריף.

חוצים את יתרת עגבניות השרי.

במחבת רחבה ועמוקה, או בווק, מערבבים את הפסטה עם רוטב העגבניות, עגבניות השרי הצלויות ועגבניות השרי הטריות.

מפזרים מעל צנוברים ופרוסות פלפל חריף ומגישים.

 

ענתה בניית אתרים