מרק כתום מבושם 2 265x398

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

זה מרק אחר, אני לא מתה בדרך כלל על מרקים כתומים, איכשהו הם תמיד כבדים ובוטים לי מדי.

אבל לא ייתכן שאהיה אישה ואם בישראל ולא יהיה לי איזה כתום אחד בארסנל המתכונים.

פיתחתי במיוחד מתכון קליל עם המון תבלינים מבשמים ועקצוץ נעים של מיץ ג'ינג'ר (יש הסבר במתכון, לא להילחץ). שיהיה יום כתום. 

.

 המצרכים:

1 כף שמן זית

1 בצל, קצוץ דק

3 שיני שום, קצוצות דק

1 שומר, קצוץ דק

6 גבעולי סלרי, קצוצים דק

1 ענף למון גראס, קצוץ

מיץ ג'ינג'ר מ 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי. (הסבר במתכון עצמו)

4 כוסות דלעת, חתוכה לקוביות קטנות

3 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

1 בטטה, חתוכה לקוביות קטנות

2 כוסות עדשים אדומות

2 כפות אבקת קארי

1/2 כפית גרגירי צ'ילי

1 כפית קינמון

1/4 כפית ציפורן

מעט אגוז מוסקט מגורר

מלח ופלפל

1.5 ליטר מים (או קצת יותר)

3 כוסות חלב קוקוס

להגשה:

1 כוס גרעיני דלעת

גרידת תפוז מ 2 תפוזים

בסיר גדול, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, שום, שומר, סלרי, למון גראס. כשהבצל מזהיב, מוסיפים את מיץ הג'ינג'ר, דלעת, גזרים, בטטה, עדשים, תבלינים, מים וחלב קוקוס.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ 30 דקות.

טוחנים את המרק, אפשר למרקם חלק ואפשר גם להשאיר מעט ירקות לא טחונים. איך שאוהבים.

מגישים בקערות ומפזרים מעל גרעיני דלעת וגרידת תפוז.

מיץ ג'ינג'ר: מגררים ג'ינג'ר במגררת עדינה, מעבירים למסננת דקה וסוחטים את מחית הג'ינג'ר מעל כוס

ענתה בניית אתרים