מתכונים

שעועית אפויה בוסטון סטייל 265x398

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

יש לי חולשה לשעועית אפויה ברוטב עגבניות,קצת חריף, קצת מתוק.

כשאנחנו בטיולים ארוכים, כאלה שאנחנו מבשלים לעצמנו את הארוחות, אני ניגשת לסופר הקרוב מצטיידת בקופסאות שימורים של השעועית הזאת ומחייכת. 

.

קרא עוד...

מרק עדשים אדומות 265x398

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 

חורף וקר, טוב נו, חורף ישראלי וקריר, ועדיין הכי מתאים עכשיו מרק עדשים ובטח אם לוקח רק כמה דקות להכין אותו.

קרא עוד...

סלט ליונית המושבניקית 265x398

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

יונית ביקשה שאפתח עבורה סלט עם זכרונות ילדות של פקאנים ותפוזים. מפה לשם יצא סלט שהוא ארוחה שלמה.

.

קרא עוד...

פסטה רוטב עגבניות צלויות 265x398

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 

פסטה עם רוטב כאילו בסיסי,"רוטב עגבניות", אבל הכי טרי ורענן, ונראה לי שזו היתה כוונת המשורר כשהתכוון ל"פסטה ברוטב עגבניות".

לפחות המשורר שבראש שלי. 

 י.

קרא עוד...

מרק כתום מבושם 2 265x398

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

זה מרק אחר, אני לא מתה בדרך כלל על מרקים כתומים, איכשהו הם תמיד כבדים ובוטים לי מדי.

אבל לא ייתכן שאהיה אישה ואם בישראל ולא יהיה לי איזה כתום אחד בארסנל המתכונים.

פיתחתי במיוחד מתכון קליל עם המון תבלינים מבשמים ועקצוץ נעים של מיץ ג'ינג'ר (יש הסבר במתכון, לא להילחץ). שיהיה יום כתום. 

.

קרא עוד...

עוגת גזר 265x398

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

יש לכם עוגת גזר? נכון שזה טעים? אפשר לאפות בתבנית מאפינס או אינגליש קייק.

קרא עוד...

כוסמין ועדשים שחורות סלט 398x265

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 

סלט שהוא ארוחה. חלבון מלא. את הקינואה אפשר להחליף בחיטת כוסמין. .

קרא עוד...

אטריות שעועית וטופו 398x265

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

נראה מסובך? ממש קלי קלות סלט חריף, אל תוותרו על הרבה צ'ילי ,וקייצי.

קרא עוד...

אןרז אדום ושעועית סלט 265x398

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 

סלט שאפשר לאכול חם או קר, לקחתלעבודה או לאירוח. חלסון מלא בסלט אחד.

קרא עוד...

חטיף אמריקה 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

חטיף בריאות עם חמאת בוטנים. הכי אמריקה.

קרא עוד...

סלט קינואה וקייל 1024x683 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

כשהחיים מזמנים לכם קייל, השתמשו בו כמה שיותר.

קרא עוד...

פסטה קייל אספרגוס וערק

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

זו פסטה שנוצרה בזכות ערב רווי ערק.

ההכנה שלה לוקחת כמה דקות בלבד והתוצאה מנחמת ומעוררת בו זמנית.

אני השתמשתי בפלפל צ'ילי אדום טרי שלם. אם אתם מהצד החיוור של הגלובוס, מוזמנים להוריד את כמות החריף. 

קרא עוד...

שלוש שעועיות 2 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 

סן פרנסיסקו, מעדנייה קטנה, במעלה הרחוב (אין הרבה רחובות בעיר הזאת שהם לא במעלה), ממש קרוב לבית הספר בו למדתי רפואה סינית. קליינ'ס שמה. ובמעדנייה הקטנה הזאת נמכר לחם המחמצת הטעים ביותר בעולם, וגם סלט שלוש השעועיות. מיכל, אני והאוכל שחיכינו לו כל השיעור. כאן בגירסה שלי, בתוספת בורגול. סלט שהוא ארוחה. 

 

קרא עוד...

פסטה זיתים עגבניות צנוברים 2 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

כשאין זמן, ויש פסטה ובא לכם ללהט בשתי דקות, זה המתכון בשבילכם

קרא עוד...

dohan main

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

את הקרדיט למאפה הדוחן הזה אני נותנת לסטודנטים שלי לרפואה סינית, קורס תזונה. החצי הראשון של השיעור היה עיוני, ובחצי השני הטלתי משימות על כל קבוצה, על פי הנושא הנלמד. המשימות היו לכתוב מתכונים ולבשל אוכל המתאים לחומר הנלמד. המאפה הזה היה אחד מהם.

קרא עוד...

סלט סלרי 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

?אחד הסלטים הכי קלים להכנה, הכי מהירים, הכי מרעננים והכי טעימים. הכי כבר אמרתי 

קרא עוד...

סלט סלרי 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 .

קרא עוד...

dohan main

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

את הקרדיט למאפה הדוחן הזה אני נותנת לסטודנטים שלי לרפואה סינית, קורס תזונה. החצי הראשון של השיעור היה עיוני, ובחצי השני הטלתי משימות על כל קבוצה, על פי הנושא הנלמד. המשימות היו לכתוב מתכונים ולבשל אוכל המתאים לחומר הנלמד. המאפה הזה היה אחד מהם.

קרא עוד...

עדשים וקישואים הודי 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

לא להיבהל מהרשימה הארוכה של המצרכים. פחות או יותר שמים הכל במחבת ומחכים. תבשיל עדשים בניחוח הודי. הודו אצלכם במטבח

.

קרא עוד...

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

את הקרדיט למאפה הדוחן הזה אני נותנת לסטודנטים שלי לרפואה סינית, קורס תזונה. החצי הראשון של השיעור היה עיוני, ובחצי השני הטלתי משימות על כל קבוצה, על פי הנושא הנלמד. המשימות היו לכתוב מתכונים ולבשל אוכל המתאים לחומר הנלמד. המאפה הזה היה אחד מהם.

קרא עוד...

סלט כרוב אדום גזר 1 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 

ארבעה צבעים בסלט אחד. ורוטב הכי פשוט שיש. אפשר להכין כמות גדולה מהרוטב, לשמור בצנצנת במקרר ולהשתמש כרוטב לסלטים. מעולה גם עם סלט חסה. 

.

קרא עוד...

טריו חצילים קישואים ועגבניות 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

זאת היתה הברקה של ארוחת צהריים,לקחת מה שיש מהמשלוח האורגני, קצת דימיון ותושיה, שעה עד שהארוחה על השולחן.

שכבת חצילים ומעליה טחינה גולמית, שכבת קישואים ומעליה פסטו פטרוזיליה, שכבת אורז מלא ומעליו ממרח פלפלים קלויים (שהכינותי מראש , אפשר גם קנוי) ועגבניות שרי. הכל לתנור. עד שזה מוכן, נשאר זמן להכין סלט ובעיקר לשטוף כלים.

.

קרא עוד...

טריקולור של אהבה 398x265

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 

אז איפה אתם בפסח? רוצים להפתיע את האורחים? מצורפים שלושה מתכונים קלים, מרהיבים שישאירו אתכם אלילי המטבח לפחות עד החג הבא.

קרא עוד...

סלט שומר צנוניות ונבטים 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

רגע לפני שהחורף עוזב, אם נחשוב שהוא בכלל הגיע. סלט שמשלב חריפות, חמיצות, מתיקות וגעגוע לגשם. 

קרא עוד...

brokoly kruvit vepasta 265x398

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

דרך מצויינת לחבב ברוקולי וכרובית על ילדים. יש מתיקות מהצימוקים, וקצת חריפות מהצ'ילי. כדי להפתיע .

קרא עוד...

גרנולה 265x398

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

כשמכינים גרנולה בייתית, אתם שולטים בכמות הסוכר, וכאן יש ממש מעט סילאן, ואתם אחראיים על החומרים המשובחים שיהיו בגרנולה שלכם. מעולה להביא כמשלוח מנות או סתם מתנה

קרא עוד...

פשטידת מנגולד 1 398x265

מאת: זהר לוסטיגר-בשן 

 

 

הפשטידה הזאת נולדה תוך כדי תנוחה בלתי אפשרית בפילאטיס. הילה קוראת לה פשטידת סידן. כשהילה היא המורה שלך לפילאטיס, את לא מתווכחת.

וכשהיא מביאה לך מנגולד טרי מהגינה שלה, את אומרת תודה וניגשת לעבודה. 

קרא עוד...

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

לא צריך לחשוש מסלק וגם לא להתפתות לרכוש את הסלק המבושל. אין כמו סלק שנאפה בתנור עד להתרככות. הקילוף לאחר האפייה פשוט, יש להיזהר רק מפני הכתמה. והשילוב שלהלן הוא מתכון הסלק האולטימטיבי, לדעתי. וכן, יש כאן כוסברה. בבקשה אל תחליפו אותה בפטרוזיליה. GIVE CUSBARA A CHANCE

קרא עוד...

dohan main

מאת: זהר לוסטיגר-בשן

את הקרדיט למאפה הדוחן הזה אני נותנת לסטודנטים שלי לרפואה סינית, קורס תזונה. החצי הראשון של השיעור היה עיוני, ובחצי השני הטלתי משימות על כל קבוצה, על פי הנושא הנלמד. המשימות היו לכתוב מתכונים ולבשל אוכל המתאים לחומר הנלמד. המאפה הזה היה אחד מהם.

קרא עוד...

 מאת: זהר לוסטיגר-בשן

 

אני אוהבת המון רוזמרין, שגדל אצלי בגינה, בבטטות שלי, אבל אתם מוזמנים להפחית או להוסיף, כרצונכם.

קרא עוד...

ענתה בניית אתרים