אני בת 43,

 

אני בת פאק..נג ארבעים ושלוש.

 

את היום הראשון של המחצית השניה לחיים שלי התחלתי עם קפיצתה של הזאטוטה למיטה שלנו.

 

זה היה לפני שהשמש זרחה.

 

יום הולדת שמח לי.

 

זה הבטיח שלפחות מחצית מהיום הראשון של המחצית השנייה לחיי, אעביר עם עיניים נפוחות.

 

ובחוסר סבלנות קל.

 

זה המשיך בברכות מחממות לב מהילדות הפרטיות שלי:

 

"לאמא, את כבר ממש זקנה. (סמיילי)"

 

והמשיך:

 

"אבל את אמא ממש מגניבה , את רוקדת וגולשת ויודעת להפוך כל דבר לטבעוני"

 

(חכו חכו מה שאני הולכת להפוך לכם לטבעוני)

 

יום הולדת שמח לי.

 

המשכתי את היום באחד הדברים שאני הכי אוהבת, גלישת גלים.

 

עוד לא ממש טובה, אבל המדריכים, שעוד לא הגיעו לרבע מתוחלת החיים של אדם ממוצע במזרח התיכון החדש, כבר לוקחים עלי בעלות וכל אחד טוען שבזכותו אני גולשת טוב. נו טוב...

 

זה בין מביך למחמיא.

 

אני מוצאת את עצמי יוצאת מהים ממש גאה, ומעט מאוחר מדי, מגלה שהתנגבתי במגבת של לולה, כלבתנו האהובה.

 

יום הולדת שמח לי.

 

את הערב אני מסכמת עם שאריות חביתה ויין אדום, כיאה לאמא לשלוש ילדות.

 

ממני הייתי מצפה ליותר.

 

43 שנים זה המון דברים שהספקתי ללמוד, לעבור, להבין.

 

זה עוד לא גיל של חשבון נפש, ובכל זאת, זה גיל שבו אני כבר יודעת מי החברים האמיתיים שלי, יודעת שעוד אזכה להכיר חברים חדשים, לאבד כמה נוכחיים, ויודעת לבחור עם מי נוח לי.

 

זה גיל שבו אני עדיין מנסה לשלב בין אמהות לקריירה ומבינה מה יותר חשוב, אבל שומרת על מקצועיות שיא.

 

זה הגיל שבו אני לא שוקלת מילים, ומי שלא מבין את ההומור שלי, שלא יתקרב.

 

אני בטוחה בעצמי, בגופי, בנשיותי, בחוכמתי ובנפשי, אבל עדיין עושה טעויות.

 

זה גיל שאני מוצאת את עצמי חושבת איך הילדות שלי יהיו כשיגיעו לגיל שלי, וכמה הייתי רוצה שיהיו חכמות מההתחלה כמו שאני היום.

 

זה גיל שאני עושה רק מה שאני אוהבת, אוהבת מה שאני עושה, ואת מה שפחות, עושה באהבה.

 

זה הזמן שלי למתוח את עצמי עד קצה גבול היכולת, ועוד קצת, וזה הזמן לחלום ולהגשים.

 

זה הגיל שכבר מפחדים כי מבינים, אבל מעיזים, מאותה הסיבה.

 

אני יודעת שיהיו עוד הרבה ירידות ועליות, ועל כולן אתגבר.

 

יום הולדת שמח לי.

 

אטריות שעועית וטופו 398x265

 

אטריות שעועית טופו ופפאיה-סלט

 

200 גרם אטריות שעועית, מושרות במים ל 5 דקות

 

3 שיני שום

 

1-2 צ'ילי אדום, חתוך (תלוי במידת החריפות הרצויה)

 

2 כפות סוכר קנים

 

3 כפות סויה

 

3 כפות שמן שומשום

 

6 כפות מיץ לימון

 

3 כפות שמן זית

 

200 גרם טופו, חתוךלקוביות בגודל ביס קטן

 

3 מלפפונים ירוקים, חתוכים גס

 

12 עגבניות שרי, חצויות

 

1/2 פפאיה, חתוכה לרצועות

 

1 כוס כוסברה, חתוכה גס

 

1/4 כוס נענע, קצוצה דק

 

1/4 כוס בזיליקום, קצוץ דק

 

1/2 כוס אגוזי קשיו, קלויים מעט על מחבת

 

במעבד מזון (או מכתש ועלי), כותשים את שיני השום, הצ'ילי, סוכר, סויה, שמן שומשום ומיץ הלימון.

 

מחממים ווק, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים לכמה שניות את קוביות הטופו. מוסיפים את הרוטב שכתשנו במעבד המזון ומקפיצים כ 3 דקות.

 

מסננים את אטריות השעועית, מעבירים לקערה ומוסיפים את הטופו עם כל הרוטב,המלפפונים, את עגבניות השרי, הפפאיה, כוסברה, נענע, בזיליקום ואגוזי קשיו ומערבבים.

 

אוכלים בטמפרטורת חדר או קר. 

 

ענתה בניית אתרים