מחשבות רדודות תוך כדי סקי בצרפת


עובדה # 1: לעולם, מדריכי הסקי יהיו חתיכים הורסים.זה השילוב של חליפת הסקי+ השיזוף של הסקי + הפאסון.

עובדה # 2: לעולם, האיטלקיות יהיו היפות ביותר על המסלול. הן מגיעות בבוקר לסקי כשהן מתוקתקות, איפור, פן ובוטוקס.

הן גם מסיימות את הגלישה באותו המצב בדיוק. 

ורק אני מתחילה את היום כאילו כבר התרסקתי מהפסגה כל הדרך למטה. 


עובדה # 3: לעולם, גברים שמדברים אליך בצרפתית, גורמים ללב שלך להינמס טיפה.

זה רדוד נורא מצידך שמחזיקה מעצמך יותר. אבל זו עובדה. 


עובדה # 4: כשמדריך הסקי מסביר לך שאת צריכה להיות רגועה בגלישה, ולא משנה כמה הירידה תלולה או צרה,

את מחייכת את החיוך הכי מקסים שיש לך, אבל בתוך תוכך רוצה לחבוט בו עם באגט בן יומיים. 


עובדה # 5: כשאת זאטוטה בת 5 וגולשת, את קמה עוד לפני שאת נופלת.


כשאת טרום מתבגרת ונופלת, את קמה מהר כדי שלא יראו את הפאדיחה.


כשאת בת ארבעים פלוס, את לא נופלת, את מתרסקת, בודקת שכל 12 הצלעות שלך במקום,

מנסה להיזכר על איזה אורטופד המליצו לך, מתפללת קצרות למרות שאת אתאיסטית גמורה.

ורק אז את קמה. עם החיוך הכי מקסים שיש לך בארסנל החיוכים.


עובדה # 6: בנות הן בנות הן בנות. 


לזאטוטה היה את הקראש הראשון שלה- מדריך צרפתי מתוק במיוחד. ( חינוך טוב מהבית).

בכל פעם שהוא היה בסביבתה היא פיזרה את שיערה וחייכה את החיוך הכי מקסים שלה. ( דברים שאני למדתי בגיל 30 היא כבר יודעת בגיל 5). 


עובדה # 7: את יודעת שאת בצרפת, כשבצלחת שלך יש 200 גרם חמאה וקצת אוכל ליד.

ולא, גם 6 שעות סקי ביום לא יעזרו להוריד את כל זה מהירכיים העגלגלים שנהיו לך


עובדה # 8: בשתי השניות בהן את בין פסגה לשלג, מתעופפת באויר ונוחתת על הפנים,

בשתי השניות האלה את מספיקה לחשוב: ״ הורדתי שיערות מהרגליים? יש לי משהו מביך בכיסים? חיבקתי חזק את הילדות הבוקר?

אמרתי לו שאני אוהבת אותו? השארתי כלים בכיור? עוד לא הספקתי לאכול מספיק קניידעלעך!״ 


את מבינה שבשתי השניות האלה, מתמצה כל עולמך. 


עובדה # 9: המופלטה האמיתית של החופש הזה, זה לראות את הזאטוטה עושה סקי. 


עובדה # 10: אני מאושרת בחלקי. 


5
שעות טיסה, כולל עיכוב ביציאה, אני מוצאת את עצמי במטוס בשורה אחת עם חבורת בני 29 נושקים לשלושים

שחוזרים מ״ חופשת סקי מקווים שנמצא אהבה״ . 


גיל 42, נושקת לשלוש, נשואה + 3 מעולם לא נראה טוב יותר.

 

פסטה קייל אספרגוס וערק 398x265

פסטה עם אספרגוס קייל וערק

זו פסטה שנוצרה בזכות ערב רווי ערק. ההכנה שלה לוקחת כמה דקות בלבד והתוצאה מנחמת ומעוררת בו זמנית.

אני השתמשתי בפלפל צ'ילי אדום טרי שלם. אם אתם מהצד החיוור של הגלובוס, מוזמנים להוריד את כמות החריף.

500 גרם פסטה מקמח מלא, מבושלת

4 כפות שמן זית ועוד 2 כפות לפי הצורך

1 בצל, קצוץ דק

5 שיני שום, פרוסות. (אפשר שום טרי, בעונה)

1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק, עם הגרעינים

1 שומר,חתוך דק

צרור עלי קייל (בערך 12 עלים), חתוכים דק

12 גבעולי אספרגוס, ללא הקצוות הקשים, חתוכים לשלושה חלקים (לגודל ביס)

1/4 כרוב סגול,פרוס דק (בערך 2 כוסות)

1 כפית מלח או לפי הטעם

1/2 כוס ערק

גרידת לימון מלימון אחד

מחממים ווק על אש גבוהה, מוסיפים את שמן הזית והבצל ומטגנים כשתי דקות.

מוסיפים את השום והצ'ילי ל 30 שניות. מוסיפים את השומר, הקייל האספרגוס ,הכרוב האדום ומלח ומקפיצים כדקה.

מוסיפים את הערק ומערבבים עם הירקות. הערק יתנדף לאחר כדקה. מגררים קליפת לימון מעל הירקות,

מוסיפים את הפסטה המבושלת, מערבבים הכל ומוסיפים שמן זית לפי הצורך.

י .

ענתה בניית אתרים