על פי הרפואה הסינית, האביב הוא זמן הניקוי של הגוף.

זה הזמן בו עוברים מאוכל "כבד" שחימם אותנו בחורף, לאוכל "קל" יותר, כהכנה לקיץ. 

ואם כבר פסח הוא באביב, זה בהחלט זמן מצוין לניקוי קל.

 

אני לא בעד צומות קיצוניים (או צום בכלל), המטרה היא לנקות קצת את הגוף מעודפי פסולת שהצטברו,

ואולי על הדרך גם להוריד מעט במשקל (אם כי זו לא המטרה העיקרית).

 

הרעיון הוא לאכול אוכל פשוט, הרבה ירוק, ליצור חלבון מלא מהצומח בלבד, לשתות הרבה. זהו.

 

דיאטת הניקוי שבניתי מותאמת לשישה ימים, מיועדת לאנשים בריאים בלבד ובמהלכה אמורים להרגיש טוב.

אם בכל שלב יש תחושת חולשה או כל תחושה לא נעימה, יש להפסיק את הדיאטה.

 

הדיאטה מחולקת לפי ימים, ניתן להחליף בין הימים לפי הצורך.

 

שימו לב שיש לכם את כל המצרכים בבית, ומומלץ להתארגן מראש ולתכנן לקחת אוכל לעבודה/לימודים.

 

ימים 1+2

 

בוקר:

 

1 כוס מים עם מיץ סחוט מחצי לימון

 

מהלך היום:

 

1 תפוח עץ ירוק

 

תה ירוק או תה צמחים או חליטת עלים-ללא הגבלה במהלך היום

 

8 כוסות מים לפחות

 

6 כוסות אורז בסמטי מלא מבושל, מעורבב עם 4 כוסות שעועית אדומה מבושלת, תבלון אפשרי:

 

פטרוזילה, כוסברה, מעט מאוד מלח , מעט שמן זית.

 

סלט: סלט סלרי

 

14 גבעולי סלרי קצוצים,  1 חבילת פטרוזיליה או כוסברה קצוצה, חופן קטן של חמוציות.

 

רוטב: מיץ לימון סחוט טרי.

 

ימים 3+4

 

בוקר:

 

1 כוס מים עם מיץ סחוט מחצי לימון

 

מהלך היום:

 

1 תפוח עץ ירוק

 

תה ירוק או תה צמחים או חליטת עלים-ללא הגבלה במהלך היום

 

8 כוסות מים לפחות

 

מג'דרה לפי המתכון הבא:

 

6 כוסות אורז בסמטי מלא,מבושל

 

2 כפותשמןזית

 

 1בצל קצוץ

 

2 כוסות עדשים שחורות

 

1/2כפית כמון

 

1/2כפית כורכום

 

1/4כפית הל טחון

 

1/4כפית קינמון

 

1כפית מלח

 

להגשה:

 

1/2 כוס צנוברים

 

1 בצל חתוך לאורך ופרוס דק לחצאי עיגול, מטוגן ב-2 כפות שמן זית, על אש נמוכה, כ-20 דקות

 

1 בצל ירוק קצוץ דק

 

מטגנים את הבצל בשמן כ-3 דקות. מוסיפים את העדשים, הכמון, הכורכום, ההל, הקינמון והמלח ומערבבים.

מכסים במים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות, כ-20 דקות.

 

מוסיפים את האורז המבושל לעדשים שבסיר. מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות, עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.

 

קולים את הצנוברים על מחבת יבשה או בתנור חם. מטגנים את חצאי עיגולי הבצל בשמן זית על אש נמוכה, כ-20 דקות.

 

מעבירים את המג'דרה לכלי הגשה ומפזרים עליה את הצנוברים, הבצל מטוגן והבצל הירוק.

 

סלט: סלט חסה ללא הגבלה, עם טחינה משומשום מלא, מעורבבת עם מים ולימון. (רצוי להגביל ל 4 כפות טחינה ליום)

 

ימים 5+6

 

בוקר:

 

1 כוס מים עם מיץ סחוט מחצי לימון

 

מהלך היום:

 

1 תפוח עץ ירוק

 

תה ירוק או תה צמחים או חליטת עלים-ללא הגבלה במהלך היום

 

8 כוסות מים לפחות

 

6 כוסות אורז מלא מבושל, מעורבב עם 4 כוסות פול ירוק (טרי ומבושל או קפוא) ושמיר קצוץ.

 

(לרגישים לפול, ניתן להחליף לשעועית מש מבושלת)

 

סלט: סלט פטרוזיליה ללא הגבלה. פטרוזיליה קצוצה, חופן קטן של אגוזי קשיו, מעט שמן זית ומיץ לימון.

 

ניקוי נעים,

 

זהר 


 

ניקוי אביב

ענתה בניית אתרים