דרך מצוינת ,וגם סיפור, לחבב ברוקולי וכרובית על הילדיםפסטה שכולם אוהביםצימוקים בשביל המתיקותצנוברים בשביל הפריכות וצ'ילי כדי שיופתעו מעט 

ונגיד שאחרי שגידלת את הילד האהוב שלך במשך שנים, 

היו אומרים לך שהוא הוחלף לאחר הלידה? 

והילד הביולוגי שלך גדל כל השנים עם משפחה אחרת. מה היית עושה? 

היית אוהבת? ממשיכה לאהוב? איך אפשר להפסיק? 

ומה אם ילד אחד נורא חכם ומצטיין במתמטיקה, והשני לא? 

ומה אם ילד אחד מוכשר בטירוף, והשני קצת פחות? 

ומה אם ילד אחד נורא יפה, אבל לא דומה לך בכלל? ומה אם להיפך? 

ואם ילד אחד בריא והאחר חולה? 

ואולי אחד אוכל בנימוס והאחר פרוע? 

מה היית עושה? היית אוהבת? היית סובלת?   

ואולי אחד עם חוש מוזיקלי מפותח, ממש כמו שלך? הוא בכלל שלך? 

ואם אחד גדל במשפחה אמידה? והאחר לא הולך לחוגים? איך תרגישי? 

ומה אם אחד גר בעיר והשני גר בכפר? 

ואולי אחד ראה עולם ולשני אין סיכוי? 

ואולי "הילד האחר" גדל במשפחה עם ערכים שונים מאד מהערכים שאת מגדלת את "הילד האמיתי" שלך? ומי זה הילד האמיתי שלך? 

ואם הילד שלך תמיד אמר לך שהוא "רוצה להיות כמו אמא" כשיגדל? 

ומה אם הוא אוהב רק את האוכל של אמא? 

ומי זאת אמא? 

ואם לאחד יש תכונות מסויימות שנורא מרגיזות אותך? אז הוא דומה לך? או אולי לאמא האחרת? 

ואיך לא ידעת שזה לא הילד שנשאת ברחמך תשעה חודשים? ומה זה אומר עליך? ואולי זו בדיוק ההוויה שלך כאמא? 

ומה זה משנה בעצם? למה זה חשוב? 

ועל מי היית מוותרת? 

* מחשבות לאחר "סיפור משפחתי"-יפני, מאופק ומעורר שאלות. 

 

ברוקולי וכרובית עם פסטה

. brokoly kruvit vepasta 265x398

 

 500 גרם פסטה, מבושלת (לשמור מעט מנוזלי הבישול)

2 כוסות פרחי ברוקולי

2 כוסות פרחי כרובית

2 כפות שמן זית

1 בצל אדום פרוס לחצאי ירח

מעט חוטי זעפרן

3 שיני שום פרוסות

¼ כפית גרגירי צ'ילי יבש

¼ כוס צימוקים

¼ כוס צנוברים

מלח

מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, מסננים ושומרים מעט ממי הבישול.

מרתיחים מעט מים בסיר רחב, מוסיפים את הברוקולי והכרובית לדקה ומסננים מהמים. אפשר גם לאדות בסיר אידוי.

מחממים את שמן הזית בווק, מוסיפים את הבצל והזעפרן ומטגנים  על אש נמוכה כ-5 דקות. מוסיפים את השום, הצ'ילי, הצימוקים והצנוברים וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את הברוקולי, הכרובית ומעט מלח ומקפיצים כ-2 דקות.

מוסיפים את הפסטה ומעט מנוזלי הבישול ומערבבים.

מגישים חם, אפשר עם גבינת פרמזן.

ענתה בניית אתרים