רסיסי זכרונות.

 

של מי את?

 

ילדה קצוצת שיער, כמו אמה,

 

של מי את?

 

אוספת חיפושיות בקופסת פלסטיק עם דשא. משחררת.

 

מספרת סוד לכלבה. הכלבים, הם תמיד ידעו לשמור סודות.

 

מכירה את המחבוא של המפתח למחסן הקטן.

 

למחסן הגדול פשוט נכנסים. ריח של גיפסנית.

 

של מי את?

 

ילדה עם קוקיות קטנטנות, זה יהיה הזכרון מתמונת המחזור הראשונה שלה.

 

מטפסת על עץ, מדמיינת. מקלפת קלמנטינות.

 

ארגזים גדולים, שקי קטיף.

 

התפוזים הכי טובים הם אלו שליד עץ האשכוליות. בחלומות ראתה שם מכשפה. שוב ושוב.

 

כלבים קבורים ליד עץ האבוקדו.

 

של מי את?

 

זורקת כדור לכיוון עץ השסק של השכנים. סימן שפסח מגיע.

 

והג'ורה שוב נסתמה.

 

ובבחירות שוב מפרסמים את פילוג הקולות במושב, וכולם יודעים מי זה האחד שהצביע למפלגה הלא נכונה.

 

קוראת להורים מהחממה. הדרך נראית ארוכה.

 

חוזרת מבית הספר דרך הפרדסים, ממהרת. עומדת ליד אמא במטבח ומספרת.

 

בת יחידה בין בנים. המבוגרים והמורים מחייכים ואומרים כמה כיף לה והיא לא חושבת ככה בכלל.

 

טקס יום הזכרון, ילדה עם צמות מקריאה את מה שיוסק'ה הכתיב להם.

 

ויכוח על עץ התאנה.

 

של מי את?

 

מחכה בתחנת האוטובוס עם כל הפועלים שסיימו יום עבודה, רוכבת על אופניים בשכונה המפחידה, מהר מהר ולהגיע הביתה.

 

בשביל המוביל אל הבית צריך להתכופף כדי לא להיתקל בכביסה התלויה על החבל.

 

כולם נכנסים דרך "הדלת של המטבח", והדלת נטרקת. ואמא שלה תמיד אומרת לשים לב שהדלת סגורה טוב שלא ייכנס עכבר.

 

וכשכבר יגדל לה שיער, ושוב היא תקצץ אותו, גם בבית שלה כולם ייכנסו מהמטבח.

 

של מי את?

 

ובמטבח של אמא שלה יש תמיד ריח של בישולים. ובערב מתאספות סממיות במרפסת של המטבח.

 

של מי את?

 

של טובה ושלומיק. ככה מזהים את ילדי המושב. של מי את? 

 

 

סלט ליונית המושבניקית 265x398

 

סלט ליונית המושבניקית

יונית ביקשה שאפתח עבורה סלט עם זכרונות ילדות של פקאנים ותפוזים. מפה לשם יצא סלט שהוא ארוחה שלמה.

 

1 כוס קינואה

 

1 כוס גרגירי חומוס, מבושלים

 

2 כפות סומאק

 

1 שומר, חתוךלקוביות קטנות

 

1 גרידת תפוז מתפוז אחד

 

1 תפוז, חתוך לקוביות

 

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות

 

1/2 פלפל אדום חריף, קצוץ דק

 

2 כפות לימון כבוש, קצוץ דק

 

צרור עלים ירוקים (חסה, חסה מרירה, ארוגולה), חתוכים גס

 

צרור פטרוזיליה,קצוצה

 

1 כוס פקאנים

 

1 כף מייפל

 

לרוטב:

 

1 כף שמן זית

 

2 כפות מיץ לימון

 

2 כפות מיץ תפוזים

 

בסיר קטן מבשלים קינואה עם 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ 20 דקות.

 

מחממים מחבת לחום גבוה, מוסיפים את הפקאנים לדקה או שתיים, עד שריח אגוזי מתפשט באויר (לא להתבלבל עם ריח שרוף..). מכבים את האש ושופכים מייפל מעל האגוזים. מערבבים מעט כך שכל האגוזים מתכסים במייפל.

 

מערבבים את החומוסים עם הסומאק.

 

מערבבים את כל מרכיבי הסלט,

 

בצנצנת קטנה, מערבבים את חומרי הרוטב.

 

שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

 

ענתה בניית אתרים