ניקוי אחרי החגים

 

אני לא בעד צומות קיצוניים (או צום בכלל), המטרה היא לנקות קצת את הגוף מעודפי פסולת שהצטברו,

 

ואולי על הדרך גם להוריד מעט במשקל (אם כי זו לא המטרה העיקרית).

 

הרעיון הוא לאכול אוכל פשוט, הרבה ירוק, ליצור חלבון מלא מהצומח בלבד, לשתות הרבה. זהו.

 

דיאטת הניקוי שבניתי מותאמת לשישה ימים, מיועדת לאנשים בריאים בלבד ובמהלכה אמורים להרגיש טוב.

 

אם בכל שלב יש תחושת חולשה או כל תחושה לא נעימה, יש להפסיק את הדיאטה.

 

הדיאטה מחולקת לפי ימים, ניתן להחליף בין הימים לפי הצורך.

 

ניתן להחליף בין הסלטים ("הירוקים"). בקיצור, הניקוי הוא מודולרי.

 

אם כמות האוכל נראיתלכם גדולה מדי, אפשר כמובן לאכול פחות.

 

שימו לב שיש לכם את כל המצרכים בבית, ומומלץ להתארגן מראש ולתכנן לקחת אוכל לעבודה/לימודים.

 

ימים 1+2

 

בוקר:

 

1 כוס מים עם מיץ סחוט מחצי לימון

 

מהלך היום:

 

2 תפוחי עץ ירוקים

 

תה ירוק או תה צמחים או חליטת עלים-ללא הגבלה במהלך היום

 

8 כוסות מים לפחות

 

6 כוסות אורז בסמטי מלא מבושל, מעורבב עם 4 כוסות שעועית אדומה מבושלת, תבלון אפשרי:

 

פטרוזילה, כוסברה, מעט מאוד מלח , מעט שמן זית.

 

סלט: סלט סלרי

 

14 גבעולי סלרי קצוצים,  1 חבילת פטרוזיליה או כוסברה קצוצה, חופן קטן של חמוציות.

 

רוטב: מיץ לימון סחוט טרי.

 

ימים 3+4

 

בוקר:

 

1 כוס מים עם מיץ סחוט מחצי לימון

 

מהלך היום:

 

2 תפוחי עץ ירוקים

 

תה ירוק או תה צמחים או חליטת עלים-ללא הגבלה במהלך היום

 

8 כוסות מים לפחות

 

מג'דרה לפי המתכון הבא:

 

6 כוסות אורז בסמטי מלא,מבושל

 

2 כפותשמןזית

 

 1בצל קצוץ

 

2 כוסות עדשים שחורות

 

1/2כפית כמון

 

1/2כפית כורכום

 

1/4כפית הל טחון

 

1/4כפית קינמון

 

1כפית מלח

 

להגשה:

 

1/2כוס צנוברים

 

  1. 1בצל חתוך לאורך ופרוס דק לחצאי עיגול,מטוגן ב-2כפות שמן זית,על אש נמוכה,כ-20דקות

 

  1. 1בצל ירוק קצוץ דק

 

מטגנים את הבצל בשמן כ-3דקות.מוסיפים את העדשים,הכמון,הכורכום,ההל,הקינמון והמלח ומערבבים.

 

מכסים במים,מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות,כ-20דקות.

 

מוסיפים את האורז המבושל לעדשים שבסיר.מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות,עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.

 

קולים את הצנוברים על מחבת יבשה או בתנור חם.מטגנים את חצאי עיגולי הבצל בשמן זית על אש נמוכה,כ-20דקות.

 

מעבירים את המג'דרה לכלי הגשה ומפזרים עליה את הצנוברים,הבצל מטוגן והבצל הירוק.

 

סלט: סלט חסה ללא הגבלה, עם טחינה משומשום מלא, מעורבבת עם מים ולימון. (רצוי להגביל ל 4 כפות טחינה ליום)

 

יום 5+6

 

כל הכבוד אם הגעתם עד הלום. זה השלב בו מתחילים להרגיש ממש טוב.

 

בוקר:

 

1 כוס מים עם מיץ סחוט מחצי לימון

 

מהלך היום:

 

2 תפוחי עץ ירוקים

 

תה ירוק או תה צמחים או חליטת עלים-ללא הגבלה במהלך היום

 

8 כוסות מים לפחות

 

מרק עדשים עם אורז.

 

לטגן בצל, שום, ג'ינג'ר, להוסיף אורז מלא ועדשים לפי בחירה. לתבל בעשבי תיבול טריים, מיץ לימון, כוסברה יבשה כתושה.

 

סלט: סלט פטרוזיליה ללא הגבלה.

 

פטרוזיליה קצוצה, חופן קטן של אגוזי קשיו, מעט שמן זית ומיץ לימון. -

 

אןרז אדום ושעועית סלט 265x398

 

ענתה בניית אתרים